iVoox Podcast & radio
Descargar app gratis

Podcast
Els homes clàssics 3x1z4y
Por CatRàdio
1.091
546
Pedro Pardo i Albert Galceran són "Els homes clàssics"! Cada setmana es marquen l'objectiu d'acostar la clàssica al gran públic. Fan reportatges, reben grans experts a l'estudi o s'asseuen a tocar el piano per ser més didàctics. 3w1x64
Pedro Pardo i Albert Galceran són "Els homes clàssics"! Cada setmana es marquen l'objectiu d'acostar la clàssica al gran públic. Fan reportatges, reben grans experts a l'estudi o s'asseuen a tocar el piano per ser més didàctics.
Erik Satie (5/5): John Cage i Philip Glass
Episodio en Els homes clàssics
La influència d'Erik Satie va anar molt més enllà de França, ja que algunes de les seves obres han estat determinants per a compositors tan llunyans a ell com John Cage i Philip Glass. No et perdis aquest capítol amb les influències de Satie en compositors del segle XX.
58:52
Erik Satie (4/5): un compositor influent
Episodio en Els homes clàssics
En aquest capítol, ens fixarem en com Satie i les seves idees, que molts consideraven totalment boges, van ser la inspiració dels compositors sos que volien proposar un llenguatge nou per lluitar contra el wagnerisme.
55:57
Erik Satie (3/5): les obres més importants
Episodio en Els homes clàssics
En aquest capítol, els Homes Clàssics fan un repàs de les composicions més importants de l'excèntric catàleg d'Erik Satie.
57:46
Erik Satie (2/5): l'impressionista
Episodio en Els homes clàssics
Erik Satie rebutjava la música de Richard Wagner i això el va portar a compondre allunyant-se de la grandiositat wagneriana per crear obres amb molt pocs recursos. Però com crea aquesta estètica tan associada a l'impressionisme francès? Els Homes Clàssics, Pedro Pardo i Albert Galceran, ho analitzen.
54:47
Erik Satie (1/5): un músic polèmic
Episodio en Els homes clàssics
Aquesta setmana la dediquem a un compositor inclassificable, el francès Erik Satie. Ell mateix s'anomenava "fonometrògraf", i algunes de les seves composicions són autèntiques icones de la música sa. Però qui va ser realment Erik Satie? Els Homes Clàssics, Albert Galceran i Pedro Pardo, t'ho expliquen al llarg d'aquesta setmana.
59:01
Smetana: el resum
Episodio en Els homes clàssics
Una setmana dedicada íntegrament al pare de la música clàssica txeca, Bedrich Smetana, que ara pots escoltar resumida.
55:05
Smetana (5/5): els darrers anys
Episodio en Els homes clàssics
Smetana va morir completament sord, però també fent un gir molt més íntim en les seves composicions, obres que en aquest capítol serveixen d'inspiració per a Pedro Pardo i Albert Galceran, els Homes Clàssics.
57:29
Smetana (4/5): "La núvia venuda"
Episodio en Els homes clàssics
Smetana va seguir l'estel creatiu de Wagner i Liszt en el sentit de la llibertat creativa que van abanderar els membres de la Nova Escola Alemanya; però aquesta llibertat la va posar al servei de la identitat txeca i va crear obres com l'òpera "La núvia venuda".
57:56
Smetana (3/5): "La meva pàtria"
Episodio en Els homes clàssics
"Má vlast" (La meva pàtria), és la composició més cèlebre de Smetana. La va anar creant de manera progressiva, entre els anys 1874 i 1879, i hi trobem la influència de compositors com Franz Liszt o Richard Wagner. En aquest capítol, els Homes Clàssics, Albert Galceran i Pedro Pardo, us ho volen demostrar.
56:14
Smetana (2/5): els anys d'exili
Episodio en Els homes clàssics
A causa dels anys en què Smetana va haver d'exiliar-se del seu país, el seu sentiment nacionalista es va veure accentuat, i això va quedar palès en la seva obra, que, progressivament, cada cop era més nacionalista. Els Homes Clàssics t'expliquen l'evolució en l'estètica musical de Smetana.
56:31
Smetana (1/5): els primers anys
Episodio en Els homes clàssics
Aquesta setmana "Els homes clàssics" us proposen descobrir la vida i les obres del compositor Bedrich Smetana, per això ens traslladarem fins a la República Txeca per endinsar-nos en el meravellós univers d'un músic que va créixer parlant alemany, però que va voler aprendre el txec quan ja era adult per poder reivindicar-lo i utilitzar-lo en les seves obres.
57:21
Txaikovski més enllà de les simfonies: el resum
Episodio en Els homes clàssics
Tota una setmana dedicada a les obres de Txaikovski, més enllà de les seves simfonies, resumida en gairebé una hora de ràdio amb Pedro Pardo i Albert Galceran.
54:56
Txaikovski més enllà de les simfonies: els poemes simfònics (5/5)
Episodio en Els homes clàssics
Txaikovski no va ser aliè a les noves tendències musicals del segle XIX i també va compondre poemes simfònics. Els coneixerem, juntament amb algunes suites orquestrals, amb Pedro Pardo i Albert Galceran.
55:57
Txaikovski més enllà de les simfonies: les obres d'encàrrec (4/5)
Episodio en Els homes clàssics
A Txaikovski no li va importar compondre grans obres orquestrals fetes expressament per a ocasions especials, tot i saber que només s'interpretarien una vegada. Tot i això, aquestes obres porten el segell de qualitat del compositor rus i les coneixerem amb "Els homes clàssics".
58:47
Txaikovski més enllà de les simfonies: obres concertants (3/4)
Episodio en Els homes clàssics
A banda dels coneguts concerts per a piano o el de violí, Txaikovski va compondre moltes obres concertants, incloent-hi fins i tot el violoncel. "Els homes clàssics" ens les acosten.
59:17
Txaikovski més enllà de les simfonies: les òperes (2/5)
Episodio en Els homes clàssics
Com la majoria dels compositors romàntics, Txaikovski va voler triomfar dins del món de l'òpera. Ho va aconseguir? Ho sabrem amb "Els homes clàssics", Pedro Pardo i Albert Galceran.
56:39
Txaikovski més enllà de les simfonies: els ballets (1/5)
Episodio en Els homes clàssics
Aquesta setmana Txaikovski hauria fet 185 anys i "Els homes clàssics" ho celebren reant algunes de les seves obres més interessants més enllà de les simfonies. Comencem amb els famosíssims ballets, d'una inspiració inigualable, amb Albert Galceran i Pedro Pardo.
57:38
Compositors a l'ombra: el resum
Episodio en Els homes clàssics
Mozart, Liszt, Verdi o Puccini van eclipsar altres grans compositors de la seva generació. "Els homes clàssics" n'han parlat al llarg de la setmana i ara t'ho resumeixen en poc més de 50 minuts de ràdio.
55:00
Compositors a l'ombra (4/4): Franco Alfano i Puccini
Episodio en Els homes clàssics
El compositor Franco Alfano va fer-se cèlebre per haver compost el final de l'òpera "Turandot", que Puccini va deixar inacabat a causa de la seva mort inesperada. Aquesta setmana ens fixem en l'obra de Boito, que ha quedat eclipsada per l'ombra de Puccini.
56:15
Compositors a l'ombra (3/4): Arrigo Boito i Verdi
Episodio en Els homes clàssics
Giuseppe Verdi va ser el compositor italià més important de la seva generació, i això va fer que eclipsés altres grans compositors, com el mateix Arrigo Boito. La música de Boito té molta influència de Wagner i això no va agradar gaire als seus compatriotes, i per això va dedicar bona part de la seva carrera a escriure llibrets d'òpera per a compositors com Verdi. En aquest capítol, "Els homes clàssics" el reivindiquen com a compositor.
56:50
Más de CatRàdio Ver más
Crims Carles Porta torna a la narració d'històries fosques i criminals després de l'èxit de "Tor, tretze cases i tres morts". Relats plens de suspens i intriga que mantindran els oients enganxats. Actualizado
El búnquer En Peyu, Jair Domínguez i Neus Rossell, de dilluns a divendres a les nou del vespre, quan ja estan cansats d'haver sigut ciutadans exemplars durant tot el dia, es reuneixen al seu espai de confiança: un antic celler que han convertit en el seu local clandestí, un lloc gairebé de recés espiritual on poden opinar lliurement de tots els temes que vulguin, sense cap mena de pressió externa. Actualizado
En guàrdia! Enric Calpena sempre et fa estar "En guàrdia!". Trovadors medievals, les figures del crac del 29, ant per Cleòpatra o Ovidi Montllor. Tots tenen cabuda al programa de divulgació històrica dels episodis claus de la història. Un programa guardonat amb el Premi Ràdio Associació i el Premi Òmnium Cultural. Diumenge, de 15 h a 16 h. Actualizado
Listas del creador Ver más
También te puede gustar Ver más
El taller del lutier Pere Andreu Jariod t'ensenya a estimar els instruments musicals. Els dissabtes, de 10 a 11 del matí, obrim "El taller del lutier" a intèrprets, compositors, constructors, restauradors i col·leccionistes d'instruments. Un magazín per a tots els públics, a la sintonia de Catalunya Música Actualizado
Les cordes de l’ukelele Marta Lanau ens convida a descobrir els diferents gèneres i corrents sonors que s'agrupen en les anomenades músiques del món. La música d'arrel traslladada al segle XXI: del fado al soukos, del tango a la morna, de la música balcànica o el rembétiko grec als estils afrocubans. La música i les seves anècdotes, sabors i olors. Actualizado
Tots els matins del món Joan Vives i Ester Pinart et fan la feina i et trien la música per començar el dia! Amb els clàssics de sempre i els no tan clàssics. La música té el seu paradís. El teu és a "Tots els matins del món". De dilluns a divendres, de 7 a 10 h, a Catalunya Música. Actualizado