iVoox Podcast & radio
Descargar app gratis

Podcast
L’actualitat de la UB, en pòdcast 6s1x5a
63
481
L’actualitat de la Universitat de Barcelona explicada a través de les veus que la protagonitzen. Entrevistes, reportatges i taules rodones sobre educació, ciència, medi ambient i tecnologia, entre d’altres. 573u10
L’actualitat de la Universitat de Barcelona explicada a través de les veus que la protagonitzen. Entrevistes, reportatges i taules rodones sobre educació, ciència, medi ambient i tecnologia, entre d’altres.
Neix ἀκουστικός, un pòdcast filosòfic fet per alumnes
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Aquest nou pòdcast convidarà els oients a pensar, a llegir i a escoltar filosofia a través de l’art de la conversa. El projecte neix per fomentar la creació de contingut autogestionat per l’alumnat del grau de Filosofia. Els impulsors del projecte volen, així, acostar la filosofia a la ciutadania i donar a conèixer la recerca i el coneixement de la Facultat.
15:22
Parlem amb joves doctorands del Consell de Representants de Doctorat de la UB
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
A la UB hi ha gairebé 5.000 persones que preparen la tesi doctoral. Són joves que estan iniciant la carrera acadèmica sacrificant hores i hores per aconseguir l’objectiu final: ser doctor o doctora. Com és la vida d’aquests doctorands? Quins obstacles s’han de superar quan es fa el doctorat? En parlem amb tres membres del Consell de Representants de Doctorat de la UB, que ens expliquen com s’han organitzat per afrontar junts aquesta etapa de la vida universitària.
48:33
David Bueno: «Una societat estressada té menys capacitat de reflexionar»
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Parlem amb l’investigador i divulgador David Bueno sobre el funcionament del cervell, com el podem entrenar, quin paper hi té l’educació emocional i com ens afecten les tecnologies digitals i les xarxes socials. Ens explica que el món accelerat en què vivim i el fet que no ens aturem a reflexionar afavoreix el sorgiment de governs extremistes.
40:03
10 anys d’èxits als Vespres d’Hivern
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Ara fa deu anys, la Rosalia entrava al Paranimf per oferir el primer concert de la primera edició dels Vespres d’Hivern de la Universitat de Barcelona. Per rear el bo i millor d’aquests deu anys, convidem la Lourdes Sesma, cap d’Imatge Corporativa i Màrqueting de la UB i mare de la criatura. A més, Lucia Fumero i Marc Vilajuana, que actuen en aquesta edició, ens fan un tastet del que serà el seu concert.
24:22
Violència mediàtica i morbositat
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
La periodista Noemí Polls i la filòsofa de la UB Montserrat Crespín reflexionen sobre la responsabilitat ètica dels mitjans quan informen de successos: per què s’accepta tan fàcilment la violència mediàtica i per què és tan difícil regular jurídicament algunes pràctiques que clarament vulneren els drets fonamentals? Recollim aquesta xerrada, que va tenir lloc en el marc del festival filosòfia Barcelona Pensa, en un nou capítol de ‘L’actualitat de la UB, en pòdcast’.
53:35
Cardemcat: el primer videopòdcast sobre sexe de la UB
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Laura Boj, Roger Miras i Xènia Hernández ens presenten Cardemcat, el videopòdcast guanyador del I Concurs Maria Sabater de la Universitat de Barcelona. Aquest projecte ens convidarà a parlar de sexe d’una manera oberta i sense tabús, i a fer-ho, a més a més, en català. Com seran les seccions del programa? A qui convidaran? Els membres de l’equip ens en fan un tastet i us esperen a partir del 14 de novembre, dia de llançament del primer episodi!
11:50
Parlem de crisis des de l’antropologia social
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Com entén l’antropologia social el concepte de crisi? Eloi Sendrós, investigador del Grup de Recerca en Antropologia de les Crisis i les Transformacions Contemporànies (CRITS), ens explica que les crisis són processos de canvi social de gran complexitat. ‘En crisi’, el programa de pòdcast que ha impulsat el seu grup de recerca, tractarà des del rigor i la sensibilitat alguns d’aquests processos: des de la crisi migratòria fins a la crisi del món rural, ant pels populismes o l’envelliment poblacional, entre molts altres temes.
16:25
‘Llengües a tocar’, el nou pòdcast del GELA
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Parlem amb Mònica Barrieras i Pere Comellas, integrants del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), sobre la seva tasca i sobre el nou projecte que estan a punt d’engegar: Llengües a tocar, un pòdcast divulgatiu per donar a conèixer les més de 300 llengües que es parlen a casa nostra. El GELA va ser fundat per l’enyorada Carme Junyent fa més de trenta anys. Es dedica a la recerca i divulgació de la diversitat lingüística, un patrimoni valuosíssim que està en risc i que cal preservar.
12:28
El que volies saber del Tiktok UB i encara no t’havíem explicat
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Alba Capella, Marina Cerdà i Àngel Liu ens parlen del seu pas pel Tiktok de la UB. Ens expliquen coses que han après fent la beca de col·laboració i fan una crida als alumnes perquè participin més als vídeos. Reconeixen que l’algoritme de Tiktok és impredictible i asseguren que s’ho han at molt bé! Els fem un test ràpid que superen amb escreix i, per acabar, donen consells molt útils a la Mayka Kowolik, una de les tiktokers del curs vinent.
35:00
Els Vespres d’estiu tornen al jardí de l’Edifici Històric
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
El cicle de concerts a la fresca de la Universitat de Barcelona torna al jardí de l’Edifici Històric. El cartell d’aquesta edició inclou quatre concerts gratuïts d’artistes emergents i l’actuació musical dels guanyadors del concurs musical Sona UB. Si vols saber quan seran els concerts i totes les novetats dels Vespres, escolta aquest pòdcast, perquè en parlem amb l’organització i amb dues de les artistes que hi actuaran.
16:38
Magalí Garrell analitza les (contra)narratives de la violència sexual
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Quin impacte té el que pensem sobre les violències sexuals en la identitat i el cos de les persones que les han patit? Convidem Magalí Garrell Ferrando, guanyadora del I Premi Rosalind Franklin als millors treballs finals de màster en perspectiva de gènere, perquè ens en parli. Ens explica com ha estat tot el procés d’elaboració del seu treball, titulat «“Esto me ha hecho feminista”. (Contra)narratives entorn de la violència sexual i transformació subjectiva i social en dones supervivents», i els aprenentatges que n’ha extret.
18:22
Els secrets de ‘La societat de la neu’ de J. A. Bayona
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Parlem amb Endika Rey, autor del llibre ‘La sociedad de la nieve. Así se hizo la película de J. A. Bayona’ i professor del grau de Comunicació i Indústries Culturals de la Universitat de Barcelona. L’Endika ens explica quin és el secret de l’èxit d’aquesta pel·lícula, que arà a la història del cinema per ser una de les més premiades a tots els nivells i més aclamades pel públic. Parlem de com està explicada la història, de l’elevat grau d’immersió que aconsegueix Bayona i del canvi de paradigma que suposa la distribució que se n’ha fet, tant a les plataformes com a les sales de cinema.
35:37
La Català: matemàtica i astrònoma pionera
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
En aquest videopòdcast, les investigadores sca Figueras i Teresa Antoja, membres de la Facultat de Física i de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, destaquen la figura inspiradora d’Assumpció Català, la primera astrònoma professional a l’Estat. El diàleg ressalta el paper pioner de la professora Català, que va obrir camí per a les futures generacions de dones astrònomes, de qui són hereves. La professora Català va ser una investigadora transversal, amb una formació en matemàtiques especialitzada en astronomia i també en història de l’astronomia. Va aconseguir que Espanya entrés en la missió Hipparcos de l’Agència Espacial Europea (ESA), l’anterior a la missió Gaia, que té una forta participació de l’equip de la Universitat de Barcelona. #DiaDonaICiència #AssumpcióCatalà #11F #Científiques #Astronomia #IgualtatDeGènere #Pionera #UniversitatBarcelona #PòdcastCientífic #LlegatCientífic
18:34
Els Vespres d’Hivern més sensorials
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
L’inici del segon quadrimestre, a la Universitat de Barcelona, ve marcat pels Vespres d'Hivern. Apostem per la cultura i per la música emergent i programem quatre concerts gratuïts i genuïns a l’emblemàtic Paranimf. Per explicar-nos com serà aquesta edició i què en pot esperar el públic que vingui, hem convidat tres de les artistes del cartell: Magalí Datzira, Selma Bruna i Mar Pujol, i la cap d’Imatge Corporativa i Màrqueting de la UB, Lourdes Sesma.
22:08
La mort i la immortalitat
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
La periodista Noemí Polls i la filòsofa Montserrat Crespín reflexionen sobre la mort i la immortalitat des d’un de vista cultural, filosòfic i periodístic, en el marc de la 10a edició del festival filosòfic Barcelona Pensa. Dialoguen sobre les contradiccions de la nostra societat, com ara que la mort natural no ven i parlar de la mort incomoda, però, en canvi, cada vegada es consumeix més contingut multimèdia que tracta sobre morts violentes, l’anomenat 'true crime'.
01:33:14
Xavier Ros-Oton: les matemàtiques que mouen el món
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Entrevistem Xavier Ros-Oton, matemàtic de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB i investigador ICREA. Ha estat guardonat, entre altres, amb el Premi Nacional de Recerca per a Joves María Andresa Casamayor. És expert en equacions en derivades parcials, que ell defineix com les equacions que mouen el món. Si en voleu saber més, escolteu l’entrevista.
08:55
Els secrets més ben guardats del Tiktok UB
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Us descobrim les interioritats del canal de Tiktok de la UB de la mà de l’Andrea, el Lluc i l’Èric. Aquests tres estudiants de la UB aran a la història per haver estat els primers tiktokers de la Universitat. Un repte majúscul que han superat amb èxit! Ara que estan a punt d’acabar la seva beca de col·laboració, ens expliquen tots els secrets, anècdotes i vivències que han viscut tant davant com darrere de la càmera del mòbil. Llarga vida al Tiktok de la UB! www.tiktok.com/@unibarcelona #tiktokersUB #tiktokUB #estiktokat
18:59
Fem balanç del 150è aniversari de l’Edifici Històric amb els seus impulsors
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Des d’obrir la torre del Rellotge al públic fins a exposar fotografies inèdites de l’Edifici Històric. Des d’organitzar la Nit de la Música fins a abarrotar el Paranimf en l’acte d’homenatge als represaliats pel franquisme... El curs 2022-2023 s’han fet activitats mai vistes sota el paraigua del 150è aniversari de l’Edifici Històric. En fem balanç amb els seus principals impulsors: Pili Mateo, Oriol Silvestre, Dolo Pulido i Ramon Dilla, tècnics del Vicerectorat de Patrimoni i Activitats Culturals, conduïts pel mateix vicerector Agustí Alcoberro.
25:06
Paco Te Quiero ens parlen de la seva actuació a Els Vespres de la UB
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Entrevistem Paco Te Quiero, que actuaran en la 18a edició d’Els Vespres de la UB. La Lucía, el Frans, el Joan i el Pablo ens parlen de la seva incipient trajectòria i ens revelen com serà el concert que oferiran a la finca Pedro Pons. L’Artur, de la cooperativa musical L’Afluent, ens descobreix la resta de propostes musicals que configuren el cartell, i acabem amb un acústic de l’últim tema que han compost els de Paco Te Quiero.
14:47
Gaston Gilabert i la seva manera d’entendre el teatre
Episodio en L’actualitat de la UB, en pòdcast
Conversem amb Gaston Gilabert, investigador, divulgador i professor de la Facultat de Filologia i Comunicació. Estudia el teatre del segle XVII des d’un vessant interdisciplinari, preguntant-se quina devia ser l’experiència dels espectadors de l’època. Li interessa la sonoritat del vers clàssic, la mètrica, la musicalitat i la posada en escena. Parlem amb ell de l’Aula de Teatre i d’Investigació Metadrama i de l’èxit que ha tingut la recent posada en escena de l’obra de Cervantes ‘La casa de los celos’, que no s’havia representat mai fins ara.
16:48
Más de Universitat de Barcelona Ver más
En crisi, un pòdcast d’antropologia social Què volem dir quan diem que quelcom està en crisi? Quins canvis i transformacions caracteritzen les crisis? ‘En crisi’ és un programa impulsat pel Grup de Recerca en Antropologia de les Crisis i les Transformacions Contemporànies (CRITS) que vol divulgar amb rigor el concepte i el fenomen de les crisis des del prisma de l'antropologia social. Actualizado
Cardemcat Cardemcat és el nou videopòdcast de la Universitat de Barcelona que trencarà prejudicis, farà superar vergonyes i fomentarà l’ús de la terminologia sexual en llengua catalana. Laura Boj, Xènia Hernández i Roger Miras, alumnes de la Facultat de Filologia i Comunicació, et faran trempar parlant de diversitat sexual, sexualitat a totes les edats, fílies i parafílies, i de molts altres continguts relacionats amb aquesta temàtica. Actualizado
UB talkin' to me? Si vols aprendre idiomes sense adonar-te que estàs aprenent, aquest és el teu pòdcast! Hi trobaràs converses dels professors de l'EIM Ciarán Canning i Aaron Feder intercanviant anècdotes i experiències. La llengua, la vida i els xocs culturals d’un americà i un irlandès que viuen a Catalunya. Actualizado
Listas del creador Ver más
También te puede gustar Ver más
Astrobitácora: astronomía con Álex Riveiro Divulgación astronómica (y actualidad) para todos los públicos. Si te gusta la astronomía, si sientes curiosidad por conocer nuestro lugar en el universo, cómo sabemos cuál es el tamaño de la Vía Láctea, o si te has preguntado si podría haber vida en otros lugares de la galaxia, e incluso del universo, este es tu programa. Actualizado
La Fábrica de la Ciencia (LFDLC) Programa de divulgación científica dirigido y presentado por Jorge Onsulve. Los contenidos está relacionados con el mundo de la Ciencia en general. Charlie Duke, Pedro Duque, Carlos González, Jorge Pla, entre otros forman parte del elenco de invitados colaboradores de este programa. Para más información: www.lafabricadelaciencia.com Actualizado
Coffee Break: Señal y Ruido Coffee Break: Señal y Ruido es la tertulia semanal en la que, medio en broma medio en serio, repasamos las últimas noticias de la actualidad científica. Separando la paja del trigo o, como nos gusta decirlo, la señal del ruido, nos leemos los papers para que usted no tenga que hacerlo. Sírvete un café y acompáñanos en nuestra tertulia. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information. Actualizado